Home Office – designe for sanserne

Copyright 2006 Melissa Galt

Sight – Seeing din Business tage

Farve–brug selskab farver bedst muligt. Hvis du ikke har nogen specielt, skal du vælge et par. Overveje psykologi af farve i markeringen.

Her er en oversigt over den psykologiske virkning af nogle af de mest populære farver:

Rød quickens hjerteslag, som betyder, at man kan spise mere, bruge mere og mister overblikket over tid i nærværelse af red. Orange er den store sociale equalizer og repræsenterer prisoverkommelighed (dvs. Home Depot). Gul sporer hukommelse (juridisk pads), kan angive forsigtighed, er generelt betragtes som sunny og munter og er stor i rum med lidt eller intet naturligt lys (skaber en illusion af solskin). Blå fremmer tillid og en generel følelse af ro. Grøn angiver vækst og fornyelse og er “color af money”. Lilla ofte repræsenterer royalty og, afhængigt af tidspunktet på året, religion. Det er også en favorit farve af kreative typer og er kendt for at lindre søvnløshed (dvs. fremme dagdrømmer). Brown opfattes normalt som konservativ og pålidelig (tror United Parcel Service). Hvid angiver uafhængighed og rigdom (råd til at holde den ren!). Sort kan være meget opskalere og smarte men også angiver en hands-off atmosfære (Se men ikke røre) og er bedst bruges sparsomt.

Lys. Naturligt lys er foretrukne og bedste hvis fra to retninger. Maksimere kabinelys ved hjælp af glødepærer i stedet for lysstofrør. (Torchiere lys med lysdæmpere er omkostningseffektive.)

Kunst. Billedsprog forbedrer arbejdsmiljøet. Hvis klienter besøger dit kontor, Vælg kunst, der er passende til virksomhedens image. (dvs. Hvis et rejsebureau, så billeder af eksotiske rejsemål, hvis en finansiel planlægger, så billeder af Wall Street, grafer af bestanden tendenser eller billeder af virksomheder på udveksling.)

Balance. Brug en blanding af square, hårdt kantede former og blødt rundede kurver. For eksempel, hvis en rektangulær skrivebord bruges overveje en runde mødebord.

Sammensætning. Er der en visuel samhørighed? Ser de overfladematerialer, som bruges på møbler samlet? Er arrangementet værelse, funktionel og effektiv?

Lyd–høre lyde af produktivitet

Forvise støj. Det er vanskeligt, hvis ikke umuligt, at arbejde effektivt med støj distraktioner, hvad enten det er plæneklipperen, en hund barking, børn lege eller en over forkrøppede stereo.

Bestemme din foretrukne baggrundslyde. Foretrækker du musik (hvis så, hvad stil?), talk radio, TV, rislende vand eller bare rolig? Indarbejde en radio eller stereo system i værelse design eller måske en vand-funktionen, som en bordplade springvand.

Smag – fest på frugterne af din arbejdskraft

Slukke din tørst. Selv om det er bare en vandkøler. Tanken om rene, klare frisk vand i et glas (ingen papir kopper folkens!) kan slukke tørsten og give et humør lift. Tilføje en mini køleskab, hvis der er plads kan afhjælpe disse ture til køkkenet og være stor for enhver besøgende leverandører eller medarbejdere fortjener en hurtig pause. Holde det velforsynet med foretrukne drikkevarer. I køligere klimaer, kan en kaffemaskine være en reel bekvemmelighed og sin egen terapi, wakeup!

Vedligeholde Munchies. Bruge en farverig glasskål til søde sager eller endda en bakke med frugt for en hurtig bid.

Ved hjælp af planter, især citrus eller urter, tilføjer en kulinarisk element til kontoret og aromaterapi kan påvirke. Smagen er tæt knyttet til at lugte.

Touch – følelse dine mål inden for rækkevidde

Tilføje taktile elementer at behage din følesans – læder, træ, sten, cashmere, uld, chenille, rattan, kurvefletning, sisal.

Bland hårde glatte overflader med blødere elementer. Glem ikke visuel tekstur, mønstre og planter. Lag og kombinere til største effekt.

Lugt – dufte af succes

Aromaterapi er big business i disse dage. Find ud af, hvad udløser din kreativitet og løfter din energi ved at eksperimentere med forskellige dufte, såsom lavendel, pine, citrus og sandeltræ. Duften behøver ikke at være overvældende eller blomstrende skal være effektiv.

Undgå negative dufte som mug, gamle gymnastiksko, dag gamle kinesiske takeout og sådan. Altid opretholde en neutral eller frisk duft. Duften kan endda bruges som en signatur til din virksomhed. Hvis du er i et hjem, bagning business, slår intet den himmelske duft af frisk bagt cookies (som er ofte en duft, der bruges til at sælge huse!).