Økonomiske tips til kommende og nybagte forældre

Ventetiden op til fødslen kan sommetider føles lang, fordi du bare venter i spænding på endelig at kunne se og holde den lille bebs. Der er intet bedre i verden end at kunne kalde sig forældre til sin helt egen lille guldklump. For at tiden op til – og efter – fødslen kan føles mere overskuelig, kan du hér på siden læse om, hvilke overvejelser du kan gøre dig, så du er godt klædt på inden fødslen.

 

Lav et før-baby-budget med udstyr der skal købes inden fødslen

 

Når familien går fra to til tre, er det en kæmpe økonomisk omvæltning for mange nybagte forældre. På trods af at tiden det ene øjeblik føles lang, kan man et helt andet øjeblik føle, at der ikke er tid nok til at planlægge og købe alt babyudstyret ind i tide.

 

Dermed er det en god idé at lave et ”baby-budget” lang tid inden terminen. Så snart du har lavet et budget, kan du undersøge markedet for babyudstyr til skarpe priser. Det er nemlig en dyr bedrift at blive forældre, og derfor kan økonomien hurtigt briste undervejs. En løsning derpå kan være at foretage et kassekredit lån, så du ikke mangler nogle vigtige ting, når den lille kommer til verden.

 

Lav et efter-baby-budget med det du mangler efter fødslen

 

Så snart du har alt det basale udstyr på plads, kan du fokusere på de engangsudgifter der ligeledes hober sig op på kontoen dag efter dag. Når du har fået en idé om, hvor mange bleer dit barn behøver og hvor hurtigt barnet vokser ud af den ene buksedragt efter den anden, kan du nemmere danne et overblik over de faste udgifter.

 

Spar penge på hjemmefronten

 

  1. Sælg det brugte babytøj din baby ikke længere kan passe. Der er et hav af andre forældre som meget gerne vil købe det – og ligeså kan du selv være på udkig efter brugt tøj til din egen baby.

 

  1. Når du er færdig med at amme og barnet begynder at få babymad, kan det hurtigt betale sig, at lave din egen babymad frem for at købe det færdigt i supermarkeder. Ydermere undgår du diverse tilsætningsstoffer samt bestemmer selv, hvad dit barn skal spise.

 

  1. Hold dig selv i ørene og undgå unødige impulskøb. Der er mange fristelser af babytøj og legetøj og det er ofte ikke til at stå for. Små beløb løber hurtigt op i mange penge.